O nas

~ O nas ~

Poznaj naszą historię

Firma WaldiBen powstała w 1982 roku. Założył ją Józef Bęben, który z pomocą żony, stawiał pierwsze kroki w biznesie. Wszystko zaczęło się od produkcji chrzanu w domowych warunkach,
a aktualnie proces odbywa się na ośmiu liniach produkcyjnych znajdujących się na hali o powierzchni 4000 m2.

Od samego początku naszym założeniem jest wykorzystanie tradycyjnych receptur i naturalnych składników, co składa się na wysoką jakość i niezawodny smak wytwarzanych przez nas produktów.

Naszym priorytetem jest ciągły rozwój, dlatego przez ostatnie 40 lat stale poszerzamy nasz asortyment o nowe przetwory warzywne, budujemy nowoczesne magazyny, zaopatrujemy nasz zakład w zaawansowane technologie i najnowsze maszyny, które pozwalają nam zwiększać produkcję i ciągle podnosić jakość naszych produktów. Inwestujemy także w to, co najważniejsze, czyli w ludzi! Mimo zmechanizowania wielu procesów, wiemy jak cenni są nasi pracownicy, dlatego zawsze staramy się wyjść naprzeciw ich oczekiwaniom.

W 2021 podjęliśmy kolejny ważny krok, przekształciliśmy naszą firmę w spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością i jak przystało na firmę rodzinną, w zarządzie zasiada Józef Bęben wraz z trzema synami, którzy od najmłodszych lat pomagają mu w prowadzeniu i rozwijaniu firmy.

~ Produkcja ~

Waldiben

Przez ostatnie 40 lat naszej działalności naszym celem było połączenie tradycyjnych metod przetwarzania warzyw z przemysłową skalą produkcji. Stało się to możliwe dzięki nowoczesnym maszynom, które umożliwiły nam zmechanizować wiele procesów, przy czym nasze produkty nie straciły swojego tradycyjnego charakteru i smaku.

4000  m2

hali produkcyjnej

6000  m2

magazynów

64

produkty

8

lini produkcyjnych

Wartości odżywcze